Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik Marko Krička ugostili su danas pet parova sisačkih blizanaca rođenih u 2023. godini. Roditelji i bake novih malih Siščanki i Siščana podijelili su svoja iskustva, iznenađenje koje su doživjeli kada su doznali vijesti da čekaju dvije radosti umjesto jedne. Sve priče roditelja govore o iskustvu koje im je zauvijek uljepšalo život. Puno lijepih trenutaka uz obavezno zdravlje i sreću poželjeli su im gradonačelnica i njen zamjenik uručivši svim prošlogodišnjim sisačkim blizancima prigodne poklone.

U 2023. godini rođeno je pet para blizanaca, desetero novih Siščanki i Siščana, koji su nakon rođenja primili potporu Grada Siska za novorođenčad. Prije samo nekoliko dana sa 464,50 na 550 eura na prijedlog gradonačelnice povećana je Gradska potpora za novorođenčad. Time će budućim roditeljima biti dodatno olakšan početak brige o novom životu u njihovoj obitelji i našem Sisku.

Nove male Siščanke i Siščani imaju dobre uvjete za odrastanje u našem gradu, koji će se i dalje unaprjeđivati jer se upravo provode 4 projekta kojima će se broj mjesta u dječjim vrtićima povećati za preko 400. Kroz odrastanje kroz vrtić i školu sva djeca imaju riješen najkvalitetniji sustav prehrane i tople obroke po međunarodnom Healthy Meal Standardu, škole klizanja, plivanja i atletike, kao i ljetovanje u gradskom odmaralištu u Zaostrogu. Od ove godine svoj školskoj djeci i mladima Grad plaća gradski prijevoz, što Sisak izdvaja među 128 gradova u Republici Hrvatskoj.