Kupom od sada plove dvije lađe! Grad Sisak nagradio je veliki sportski uspjeh sisačkih lađarica koje su na prošlogodišnjem Maratonu lađa osvojile sjajno drugo mjesto i nabavio im je novu lađu za treninge i kvalitetnije pripreme za predstojeća natjecanja.
Predsjednica Udruge lađarica Sisak Andrea Siber Borić zahvalila je Gradu Sisku i gradonačelnici na ispunjenom obećanju od prošle godine.
– Kupom sada plove dvije lađe i zbog toga smo izuzetno sretni! Kupovinom nove lađe, Grad Sisak omogućio nam je kvalitetnije treninge i pripreme za natjecanja – rekla je Siber Borić i pozvala zainteresirane žene i djevojke da se priključe Udruzi.
– Pozivam djevojke da nam se jave i priključe u pripremama za ljetni maraton na Neretvi, ali i za Šikljadu koju održavamo krajem ljeta – dodaje predsjednica sisačkih lađarica.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, zajedno sa zamjenikom Markom Kričkom, jučer je posjetila trening sisačkih lađara i lađarica.
-Drago mi je da smo dobili priliku ispuniti obećanje izvrsnim sisačkim lađaricama. Lađa je ovdje, cure su je isprobale na jednom treningu i zadovoljne su. Drago mi je da će im ovo omogućiti kvalitetniji i češći trening jer su dosad ovisile o jednoj lađi koju su dijelile s kolegama. Ovo je i prilika da pohvalim lađarice i lađare jer mislim da Siščani često zaboravljaju da oni nisu profesionalni sportaši, nego mame i tate, zaposleni ljudi koji iz entuzijazma i ljubavi prema Kupi i Sisku dolaze i vrijedno treniraju i onda hrabro predstavljaju sisačke boje na Neretvi. Želimo im da ova nova lađa bude poticaj da ponove uspjeh od prošle godine i da još jednom u kolovozu ponosno nose i brane sisačke boje – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.