Tijekom ove godine u Sisku će se provoditi zajednički projekt UNICEF-a i Grada Siska pod nazivom Sisačka šarena inkluzija. Riječ je zapravo o nastavku uspješno provedene aktivnosti u sklopu programa Krenimo zajedno u OŠ Braće Bobetko, ali i u područnoj školi Hrastelnica koju pohađaju članovi romske zajednice grada Siska. Cilj je romskoj djeci u dobi od 5 do 7 godina, kojih ima oko šezdeset, omogućiti pristup kvalitetnim uslugama obrazovanja. Drugi cilj projekta je jačanje umreženosti gradskih ustanova (muzej, knjižnica, turistička zajednica, kazalište, lokalne romske i druge nevladine organizacije, zdravstvene ustanove) kako bi zajedno nudile održive aktivnosti u zajednici za romsku djecu u sklopu svojih redovnih programa rada te poboljšanje međusektorske suradnje u korist romske djece na sisačkom području.
Do kraja prosinca 2016. godine, u sklopu Sisačke šarene inkluzije, predškolci romske nacionalne manjine, predškolci s teškoćama u razvoju, predškolci u udomiteljskim obiteljima, ali i ostali predškolci sudjelovat će u različitim aktivnostima s naglaskom na dječju participaciju.
U siječnju su vrtićka djeca dječjih vrtića Sisak Stari i Sisak Novi na platnima od žutice crtežom istaknuli svoje poruke odraslima, a tijekom veljače u Gradskom muzeju Sisak izrađivat će se fašničke maske uz upoznavanje fašničkih običaja našeg kraja.

Aktivnosti projekta možete pratiti i na facebook stranici: https://www.facebook.com/sisackasarenainkluzija.inkluzija?fref=ts