Nakon više od 60 godina Gradski stadion u Sisku osvanuo je ovih dana u novom ruhu. Novu atletska stazu vrijednu 3,5 milijuna kuna obišla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pozvala sve sugrađane da dođu tijekom cijelog današnjeg dana na stadion na kojem će biti organiziran bogat sportsko-zabavni program.
-Dobili smo najsuvremeniju opremu za atletiku uz sva popratna borilišta i očekujem da Sisak već sljedeće godine bude domaćin brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Imamo i najave predsjednika Hrvatskog atletskog saveza da će se ova atletska staza koristiti za pripreme i natjecanja. Važno je napomenuti kako imamo i uspješni Atletski klub Sisak koji ima puno mladih članova, a upravo oni jamče da će ova staza biti u punom pogonu. Staza će biti otvorena i za sve ostale rekreativce. Ovo je dobro ulaganje i sigurna sam da će ju naša djeca, rekreativci i sportaši sa zadovoljstvom koristiti – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Izvođač radova bila je tvrtka Arhos iz Rijeke. Vrijednost projekta je 3.500.000,00 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport sa 630.000,00 kuna iz državnog proračuna, a ostatak sredstava je iz proračuna Grada Siska.
U radove se krenulo nakon inicijative Grada Siska i Atletskog kluba Sisak, pojasnio je ravnatelj ŠRC-a Sisak Josip Mrgan.
-Nakon više od 60 godina prašnjave staze koja je ovdje nekad bila, a koja je u to vrijeme bila iskorištena na način da su brojni atletičari bili višestruki prvaci, sad imamo modernu atletsku stazu sa svim pratećim borilištima – dodao je Mrgan.
Staza ima 6 traka za trčanje, bacalište za kuglu, skakalište za vis, zaletište za koplje, zaletište za troskok i skok u dalj, bacalište za disk/kladivo, zaletište sa doskočištem za motku i napravljena je prema svim pravilima kojima stječe međunarodni IAAF certifikat što znači da će se u Sisku moći održavati i najzahtjevnija atletska natjecanja.
Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupine koje obavljaju aktivnosti iz područja atletskog sporta.
Pozivamo još jednom sve Siščane da dođu danas od 16 sati na Gradski stadion gdje će do večernjih sati trajati program obilježavanja završetka nove atletske staze.