Danas je krenulo asfaltiranje Ulice Andrije Hebranga u Capragu, a radovi bi, prema terminskom planu, trebali završiti sutra, postavljanjem habajućeg, završnog sloja asfalta. Dobra vijest za stanovnike Hebrangove jest da će uskoro krenuti i nastavak uređenja te ulice izgradnjom nogostupa.Jučer je završeno asfaltiranje i Vinogradske ulice, a već ranije su završene Frankopanska, Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Rimska i Tomislavova ulica. Ispravljene su neravnine i oštećenja i sada su ugodnije za vožnju.

Poljska i Ulica Brezovičkog odreda u Galdovu također prolaze kroz temeljitu rekonstrukciju, a u Poljskoj je sagrađen i novi nogostup. Na Zibelu će se tijekom ljeta nastaviti rekonstrukcija Ulice Hrvatskih domobrana.

Tijekom ljeta nastavit će se i temeljita obnova Starog mosta, prva ovakva u 89 godina od njegove izgradnje. Dok traju radovi i onemogućen je prelazak pješaka Grad Sisak u suradnji Auto prometom osigurao je prijevoz gradskim autobusnim linijama za građane od Strossmayerove do Autobusnog kolodvora bez plaćanja.

Ukupan iznos rekonstrukcija koje su obavljene ili se obavljaju u sklopu ovogodišnjih aktivnosti obnove ulica iz Fonda solidarnosti i drugih izvora je oko 10 milijuna eura ili 75 milijuna kuna.

Dodatnih 12 sisačkih ulica ove će i naredne godine proći kroz složen postupak rekonstrukcije vodovodnih cijevi i kolnika, sve financirano iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost u ukupnoj vrijednosti 3,4 milijuna eura ili 25,6 milijuna kuna. Već ove godine radovi će krenuti u 6 ulica na Tomčevom putu (Goričanca, Logomerca, Dujaka, Miškine, Fistrovića, Cankara), na 3 ulice u Capragu (Kneza Branimira, Trpimira i Trg hrvatske državnosti).

Sljedeće godine kreće rekonstrukcija vodovoda i kolnika u Kerepovoj i Ulici Hrvatskog narodnog preporoda.