Sisak je jedan od rijetkih gradova koji imaju u potpunosti riješen problem pripreme i posluživanja toplih obroka u svim školama i vrtićima. Dapače, sva djeca dobivaju tople obroke pripremljene sukladno međunarodnom sustavu zdrave prehrane (Healthy Meal Standard) koji su, nakon Siska, uveli Varaždin, Čakovec, Ozalj, i Prelog, neki od njih i u domove za starije i nemoćne i bolnice.
Ovakav sustav prehrane omogućuje kuhinjama da pruže djeci obroke koji su ne samo ukusni, već i bogati hranjivim tvarima koje su ključne za njihov rast i razvoj, a većina namirnica nabavljaju se od lokalnih proizvođača. Projektom „S njive na stol“ se svježe namirnice iz lokalnog uzgoja i proizvodnje, poput voća, povrća i tjestenine, nabavljaju putem Gradske tržnice Sisak. Time korist imaju svi u lancu, od poljoprivrednika i proizvođača do djece koja time dobivaju najsvježiju namirnicu.
Sustav uzima u obzir i sve pojedinačne potrebe sve djece koja, zbog zdravstvenih ili drugih razloga, trebaju prilagođen obrok. Svi jelovnici sadržavaju informacije o alergenima, kako bi svi roditelji na vrijeme mogli reagirati. U prilagodbi djece sustavu zdravije prehrane roditelji imaju važnu ulogu, a i sami stječu nova znanja i navike dok se u kuhinjama sisačkih vrtića i škola za njihovu djecu pripremaju zdrava jela.
Uz projekt zdrave prehrane Grad Sisak počeo je provoditi i projekt Sisak FIT u kojima se sisačkoj djeci od početka vrtića do kraja srednje škole prati i fizički razvoj. Time su stvoreni svi preduvjeti za zdrav i sretan razvoj naše djece.