Grad Sisak predložit će APN-u, Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama četiri parcele u vlasništvu Grada Siska na kojima bi se, kako je najavljeno, trebalo graditi 6 zgrada za smještaj obitelji koje su bez svojih domova ostale u potresu. Zaključak je to sa danas održane sjednice Savjeta za revitalizaciju i obnovu Grada Siska koji je podržao prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Zanimljivo, ovaj prijedlog prema APN-u odlazi točno dvije godine nakon što je gradonačelnica prvi puta pisala Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, koje je tada odbilo prijedlog Grada Siska da se za stradalnike od potresa na gradskim parcelama izgrade zgrade za privremeni smještaj. Grad Sisak izgradnju je predlagao svoj trojici ministara koji su vodili to ministarstvo od potresa te ponudio zemljište, izgradnju svih komunalnih priključaka i izgradnju prilaznih puteva i parkirališta. Četiri lokacije koje Grad Sisak sada predlaže za izgradnju novih zgrada nalaze se u Petrinjskoj, Držićevoj, Kršinićevoj i Školskoj ulici.

U suradnji s APN-om upravo kreće izgradnja dviju POS zgrada sa 30 stanova za mlade sisačke obitelji na Zelenom brijegu. Savjet za revitalizaciju i obnovu podržao je danas i gradonačelničin prijedlog za pokretanje programa društveno poticane stanogradnje i na novim lokacijama u Sisku.

Na sjednici Savjeta se raspravljalo i o obnovi Malog kaptola, OŠ Ivana Kukuljevića, OŠ Galdovo, Doma kulture Kristalna kocka vedrine te projektima obnove mostova Crnac, Starog mosta i ostale, u potresu oštećene cestovne infrastrukture.