Zbog obilne kiše koja danima pada i trenutnih vodostaja, danas se u prostorijama Gradske vijećnice sastao Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Siska. Predsjednik Stožera Marko Krička kazao je kako je riječ o preventivnom sastanku, da ne treba dizati paniku, ali je pozvao sve službe da budu u stanju pripravnosti budući će pravo stanje biti poznato sutra nakon kiše koja se očekuje tijekom poslijepodneva i noći. Također je rečeno kako se prema trenutnim prognozama na Kupi očekuje manji val za oko 50 centimetara u odnosu na njegov maksimum od prošle godine.
Na sastanku su bili i predstavnici mjesnih odbora sisačkih prigradskih naselja koji su upozoreni, iako stanje trenutno nije kritično, da se počnu polako pripremati za scenarij od prošle godine. Stanje će se pratiti, a sustav će se po potrebi nadograđivati. Hrvatske vode sanirale su neke od kritičnih točaka poput Starog Pračna dok nasip u Staroj Drenčini nije saniran zbog mještana koji nisu dali suglasnost da se to napravi te će Hrvatske vode privremeno zaštiti i nadvisiti 400 metara nasipa u Staroj Drenčini.
Rečeno je također da se pijesak i vreće mogu nabaviti preko Vatrogasne postrojbe grada Siska koja raspolaže i dovoljnim količinama pumpi, a u slučaju dodatnih intervencija treba kontaktirati Centar 112.