Predstava Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka kazališne skupine Češke besede Sisak najbolja je predstava Smotre kazališnih amatera Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, koja je održana 24. i 25. ožujka u Lipovcu kraj Daruvara.
Tako je ocijenila selektorica Hrvatskog sabora kulture dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić koja je pogledala svih 14 predstava iz 14 Čeških beseda.
Selektorica je dramatizaciju i režiju ocijenila sjajnom (Silvije Vadla), glumački ansambl odličnim ( Zoran Crnobrnja, Danijel Radić, Albert Valla, Kristina Mulanović, Irinka Vidović, Milijana Drinčić, Zdenka Cvahte, Marija Mulanović Smolčić), a scenografiju i kostimografiju također sjajnima (Danijela Gotal Grgurač i Đurđica Huml). Uspjehu predstave koja se igra na češkom jeziku doprinijela je i savjetnica za scenski govor Dana Stakor.

Tako se sisački Švejk “izborio” i za nastup na državnoj smotri kazališnih amatera Hrvatske (FHKA), koja će okupiti najbolje ovogodišnje predstave sa svih regionalnih smotri u Hrvatskoj, u svibnju u Pazinu i Vodicama, a sve u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.