Umirovljenici, osobe starije od 65 godina, osobe s invaliditetom i korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu od ponedjeljka, 1. veljače vozit će se autobusima Auto prometa po cijeni od 3 kune, odlučeno je to na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska. Time je cijena autobusne karte, kako je ranije najavila i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, za određene kategorije građana smanjena s 5 na 3 kune. Pročelnik Goran Grgurač pojasnio je još kako će nezaposlene osobe i dalje imati pravo na 40 besplatnih mjesečnih vožnji.
U Sisak bi uskoro trebao stići još jedan investitor. Naime, Gradsko vijeće prihvatilo je danas ponudu trgovačkog društva Monalp Biomass Sisak d.o.o. iz Zagreba za osnivanje prava građenja, a planirano je da investitor u Južnoj industrijskoj zoni Novo Pračno izgradi dvije kogeneracijske elektrane na biomasu.
U 2016. godini tvrtka Mežnar obavljat će radove pojačanog održavanja nerazvrstanih asfaltiranih cesta na području grada Siska, krpanje cesta obavljat će Ceste Sisak, a poslovi šljunčanja gradskih cesta povjereni su sisačkoj firmi Toni Gale, odlučeno je na sjednici Vijeća.
Donesena je i Odluka o visini naknade za rad i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika koji dužnost obavljaju volonterski. Pojašnjenje ove Odluke dala je pročelnica Upravnog odjela za upravne, imovinsko-pravne i opće poslove Gordana Karapandža Prica.
-Još uvijek važećom odlukom iz 2010. godine bio je reguliran samo status zamjenika gradonačelnika koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa iz razloga jer tada nije niti postojala zakonska mogućnost da gradonačelnici velikih gradova svoju dužnost obavljaju ikako drugačije osim profesionalno. Ova odluka se donosi radi usklađivanja sa zakonom – pojasnila je pročelnica Karapandža Prica.