Ljetna lipanjska noć u Sisku donosi klasičnu glazbu requiema u svojoj prvoj rock premijeri pod zvijezdama. Vođeni željom za glazbenim osvježenjem i nastavkom dosadašnje uspješne suradnje na projektu “Živi Rasti Cvjetaj“, Rolin Humes i vokalni ansambl L.I.P.E. realizirali su reinterpretaciju requiema uz moderan twist.

Tim povodom danas su predsjednica VA L.I.P.E Margareta Horžić i Robert James Hudulin iz Rolin Humesa pozvali gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček na premijeru prvog rock requiema koji će se održati 17. lipnja s početkom u 21 sat na povijesnom lokalitetu Siscia in situ, ispred katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku.

Autor glazbe, na već postojeći tekst na latinskom jeziku, je Robert James Hudulin.  Aranžaman je nastao u suradnji sa Emilom Bišćanom i Matejom Smiljanićem, članovima grupe  Rolin Humes te s prof. Draženom Kurilovčanom, voditeljem vokalnog ansambla L.I.P.E

-Sretan sam što su L.I.P.E. i ostatak Rolin Humesa pristali na ovakav projekt i stvarno se veselim što ćemo napokon pokazati na čemu smo naporno radili zadnjih nekoliko mjeseci – rekao Hudulin.