Grad Sisak, partner u projektu EPIC, organizirao je studijski posjet Sisku u sklopu dvodnevne konferencije projekta EPIC koja se održava u Zagrebu.
EPIC (The European Platform of Integrating Cities) je trogodišnji projekt financiran sredstvima Europske unije (Fond za azil, migracije i integraciju – AMIF) na području devet zemalja, odnosno lokalnih zajednica: Lisabon (Portugal), Alcorcon (Španjolska), Sardinija (Italija), Brescia (Italija), Sisak (Hrvatska), Ioannina (Grčka), Solun (Grčka), Oberhausen (Njemačka) i Gdanjsk (Poljska). Cilj projekta je razmjena znanja i iskustava u integraciji migranata u navedenim državama.
U ime Grada Siska sudionike je danas pozdravio pročelnik Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač naglasivši da je će ovakva razmjena iskustava unaprijediti integracijske procese važne jedinicama lokalne samouprave u svakodnevnoj suradnji s osobama kojima je odobrena međunarodna zaštita.
-Grad Sisak podržava vašu inicijativu te i sami kroz svoj djelokrug rada provodimo razne programe i mjere. U svom radu intenzivno surađujemo s našim udrugama i ustanovama u rješavanju svih pitanja koja se tiču osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. Unatoč raznim izazovima, kao što je bio potres koji nas je pogodio, Grad Sisak nastavlja odgovorno provođenje integracije u skladu sa svojim kapacitetima, a postignuća vašeg projekta sigurno će nam dati nove ideje– rekao je Grgurač.