Realizacijom ugovora o razminiranju poljoprivrednih površina ukupne vrijednosti 91.168.944 kuna razminirat će se 13.425.522 m2 poljoprivrednih površina na području gradova Siska, Petrinje, Gline i općina Sunja, Topusko, Gvozd i Dvor. Projekt je predstavljen danas u prostorijama Sisačko-moslavačke županije, a u ime Grada Siska događaju je prisustvovao zamjenik gradonačelnice Marko Krička. Ugovor o razminiranju poljoprivrednih površina Sisačko-moslavačke županije financira se bespovratnim sredstvima potpore iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR).
Ovim će se projektom na području grada Siska razminirati 2.228.470 m2 poljoprivrednih površina.
-Razminiranjem poljoprivrednih površina omogućit će se obrađivanje tih površina, koje su do sada bile zapuštene, ali će se time povećati i sigurnost stanovništva. Ovaj ugovor rezultat je zalaganja Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog centra za razminiranje i lokalnih zajednica – naglasio je Krička.
Stanje minski sumnjivog područja na području grada Siska je 7.900.000 m2, a tijekom ove godine je razminirano je 101.963 m2.
Ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec naglasio je da vjeruje kako Hrvatska može biti bez mina 2019. godine, kao što je i planirano.