Dječji vrtić Sisak Stari u novu pedagošku godinu ulazi proširen za još jednu odgojnu skupinu. Do sada neiskorišten prostor terase vrtićkog objekta Različak, od gotovo 80m2, uređen je i opremljen novim namještajem, garderobom i sanitarijama, a kapacitet vrtića time će se povećati za još dvadesetoro djece.

Novi prostor u Različku obišao je danas zamjenik gradonačelnice Marko Krička zajedno s ravnateljicom vrtića Tihanom Kokanović.

„Ove godine u vrtić Sisak Stari kreće 687 djece, a otvaranjem još jednog objekta koje je u proceduri bit ćemo na 712 djece. Time ćemo omogućiti upis djece čija su oba roditelja zaposlena. Grad Sisak brine o proširenju kapaciteta vrtića jer rade se dugoročni projekti nadogradnje. Konkretno, ovdje u Različku proširit ćemo dodatno prostor za još šest dodatnih odgojnih skupina za što smo ostvarili financiranje za projektnu dokumentaciju“, naglasila je ravnateljica vrtića.

Zamjenik gradonačelnice Marko Krička izrazio je zadovoljstvo novim i uređenim dijelom objekta u Različku kazavši kako je i sam roditelj dva vrtićanca.

„Ovo je samo nastavak jedne lijepe priče koja je započela još 2013. godine dolaskom Kristine Ikić Baniček na mjesto gradonačelnice i jedan od prioriteta bili su vrtići koji su tada bili u nedostatku. Ono što nas u skorije vrijeme očekuje je i jedan veliki projekt otvorenja novog vrtića u Galdovu. U narednih nekoliko godina cilj nam je potpuno zadovoljiti trenutne potrebe i postići to da roditelji u Sisku više ne moraju čekati na upis“, rekao je Krička.

Nadogradnja vrtićkog objekta Različak za još jednu skupinu na Zelenom brijegu odvijala se u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića. Vrijednost projekta, zajedno s troškovima radova, stručnog i projektantskog nadzora iznosi 1.659.994,35 kn s PDV-om od čega sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 402.872,00 kn. Sredstva su dodijeljena u sklopu Programa usmjerenog na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini. Izvođač radova bila je tvrtka Progerea d.o.o. iz Zagreba, a nazor DOT Konzalting d.o.o. iz Siska.

Uz dogradnju objekta Različak koji će se u narednom razdoblju proširiti za još šest odgojnih skupina te gradnje vrtića u Galdovu za 135 djece, novi vrtić planiran je i u Capragu uz postojeći objekt Maslačak.