Započeli su radovi na rekonstrukciji Vinogradske ulice od Strossmayerove do zavoja u Vinogradskoj u dužini od 476 metara, a da dobro napreduju danas su se uvjerili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Sisačkog vodovoda Srđan Marić obišavši gradilište zajedno s novinarima.

Vinogradska ulica će se rekonstruirati u tri faze, od kojih je prva u tijeku i prema najavi gradonačelnice bit će dovršena do sredine rujna. Rekonstrukcija uključuje novu cestu i nogostup, kanalizacijsku i vodovodnu mrežu, koja je starija od 60 godina, dok će na raskrižju Strossmayerove ulice i Vinogradske bit će postavljen semafor. Vrijednost radova prve faze je 3,3 milijuna kuna od čega 1 milijun kuna sufinancira Sisačko-moslavačka županija, a izvođač radova je Bolčević gradnja iz Sesvetskog Kraljevca. Druga faza rekonstrukcije obuhvaća dio ulice od ulaza u bolnicu do zavoja u dužini oko 400 metara, a  treća faza u dužini oko 120 metara obuhvaća sam zavoj, gdje je još  u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Sisačkog vodovoda Srđan Marić obišli su gradilište transportnih i sabirnih kolektora te retencijskih bazena u Lađarskoj ulici. Radovi su pri kraju,  vrijednost im je nešto veća 4,4 milijuna kuna. Kolektor u Lađarskoj ulici neophodan je za funkcioniranje cjelokupnog kanalizacijskog sustava i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Siska.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je podsjetila da je izgradnja započela još krajem 2002. godine, da je tada za radove utrošeno oko 19  milijuna kuna te da je, nakon lokalnih izbora i nakon što je u Sisački vodovod došla nova uprava,  stručnim nadzorom ustanovljeno kako radovi nisu izvedeni u opsegu u kojem je bilo ugovoreno, a manji dio izvedenih radova je izveden nekvalitetno. Direktor Sisačkog vodovoda Srđan Marić također je podsjetio da je Sisački vodovod još u rujnu 2014. godine podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba procjenjujući počinjenu štetu Sisačkom vodovodu na najmanje 390.000 kn, no odgovora od nadležnih institucija još nema. Sisački vodovod je u međuvremenu angažirao ovlaštene stručnjake za doprojektiranje koje je obuhvaćalo sanaciju izgrađenog sustava i spajanje postojećih divljih ispusta u Kupu na novoizgrađeni sustav.