Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Marko Krička obišli su radove na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku. Na terenu su završeni radovi uklanjanja rubnjaka i postojeće staze te potrebni iskopi za buduća borilišta odnosno zaletišta, a trenutno se izvode radovi na iskopima za drenažu i odvodnju.

– Nakon dugo, dugo godina rekreativci, sportaši i zaljubljenici u atletiku napokon su dočekali dan kad su započeli radovi na obnovi atletske staze. Stazu ćemo u potpunosti obnoviti i modernizirati tako da će imati kompletno sva borilišta koja treba imati za sve atletske kategorije – istaknula je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Radi ispunjavanja uvjeta za dobivanje IAAF certifikata uklonit će se dio zaštitne ograde i tribina. Asfalterski radovi predviđaju se za prosinac, a završna podloga staze kad se ispune vremenski uvjeti za postavljanje.

Realizacijom projekta rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku, doprinijet će se unaprijeđenju atletike koja u Sisku ima dugu tradiciju, čak od 1912. godine. Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije , nova staza upotrebljavat će se za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih  i državnih natjecanja, ali i zahtjevnih uvjeta za međunarodna natjecanja  do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.

-Nakon više od sto godina postojanja atletike u Sisku i brojnih uspjeha atletičara, veseli nas što ćemo konačno imati certificiranu međunarodnu stazu kako bi sportaši postizali još bolje rezultate. U proteklih nekoliko godina proširili smo naše programe od sudjelovanja na službenim državnim prvenstvima i rekreacijskim natjecanjima pa sve do organizacije prvog izdanja Sisačkog polumaratona na kojem je sudjelovalo više od 300 natjecatelja – rekao je ravnatelj ŠRC-a i predsjednik Atletskog kluba Josip Mrgan.

Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola  kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupine koje obavljaju aktivnosti iz područja atletskog sporta.

Radovi na atletskoj stazi započeli su 9.listopada 2019., izvođač je firma Arhos d.o.o. iz Rijeke dok nadzor nad radovima provodi firma HIDRO-A d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost projekta je 3.300.000,00 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport  630.000,00 kuna.