Zaposleni u svim gradskim tvrtkama i ustanovama Grada Siska i ove će godine dobiti uskrsnicu i božićnicu. Nakon dvije godine u kojima su radnici u gradskom sustavu primali uskrsnicu i božićnicu, prema odredbi sporazuma koja je predviđala da se sporazum može produžiti za još dvije godine, svi predstavnici radnika u gradskom sustavu dobili su ponudu direktora i ravnatelja uz suglasnost gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, da osiguraju isplatu uskrsnica i božićnica i za 2019. i 2020. godinu.

S obzirom na bolju financijsku situaciju u svim gradskim tvrtkama uskrsnica će od sada iznositi 400 kuna, a božićnica 700 kuna. Također i radnici u Domu kulture Kristalna kocka vedrine također će primati 400 kuna uskrsnice i 700 kuna božićnice, a radnici u ostalim gradskim ustanovama kao i do sada 300 kuna uskrsnice i 500 kuna božićnice.

S obzirom da ovlašteni predstavnici radnika u gradskoj upravi i Športsko rekreacijskom centru Sisak, u ime radnika koje predstavljaju, nisu prihvatili da se zaposlenima u gradskoj upravi i ŠRC-u isplate uskrsnice i božićnice, Grad Sisak i ŠRC će uštediti 144.000 kuna namijenjenih za tu svrhu.