Danas je počela cjelodnevna radna akcija uređenja prostora buduće Sobe čuda u Frankopanskoj 5 u Sisku. Članovima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i roditeljima djece članova Udruge pridružili su se djelatnici glinske Vivere i Kendo kluba Sisak. Volontere je danas obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kako bi se upoznala s radovima koji su do sada obavljeni. Naime, Grad Sisak, osim što je dao Udruzi prostor na korištenje, financirao je i radove na sanaciji nosivih konstrukcija svodova u iznosu oko 100 tisuća kuna. Od samog početka projekta javilo se niz donatora koji pomažu da Soba čuda bude što prije u funkciji.
Radna akcija uređenja prostora nastavlja se u subotu i nedjelju. Sutra će prostor uređivati volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sisak, a u nedjelju članovi Udruge studenata Grada Siska. Održavanjem ovih radnih akcija, Udruga će uštedjeti oko 10 tisuća kuna.
Soba čuda je zapravo soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju i bit će prva takva soba u Sisačko-moslavačkoj županiji.