U sklopu nadolazećeg Star Film Festa, kao popratni sadržaj održat će se filmska i fotografska radionica. Prijave za radionice su otvorene, a sudjelovati mogu svi zainteresirani građani. Prijave traju do 24.8., a prijaviti se možete na info@sfilmfest.com
Teorijski dio radionica će se održati u jutarnjem terminu, dok će primjena teorije u praksi biti u popodnevnim satima.
O filmskoj radionici
Filmska radionica će na zanimljiv i zabavan način naučiti polaznike kako nastaje i kako napraviti film. Na samom početku polaznici će se upoznati i iskazati svoja iskustva. Cilj radionice je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te poticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat radionice biti će kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta s glavnom temom na grad Sisak. Polaznici će iskoristiti znanje stečeno na predavanju te ga iskoristiti u izradi tog filma. Radionicu će voditi Teo Vukšan.
O fotografskoj radionici
Fotoradionica je zamišljena kao druženje, bez dugih i suhoparnih predavanja, kao interaktivni seminar na kojem će biti moguće naučiti nešto više o fotografskoj tehnici, izgradnji koncepta za određeno snimanje i izradi portfolia. Poželjno je da svaki od sudionika posjeduje fotoaparat, ali prijava je moguća i bez istoga. Radionicu će voditi Dorijan Šipuš.