U Dječjem vrtiću Sisak Stari u ovo vrijeme Adventa tradicionalno organiziraju blagdanske radionice s roditeljima.
-Cilj nam je duh Božića podijeliti zajedno s djecom i roditeljima te kroz kreativne ideje stvoriti toplo blagdansko okruženje u našem vrtiću – kaže ravnateljica ovog vrtića Nataša Andučić.
Ovaj je cilj vrlo uspješno ostvaren prošli tjedan u skupini Žabice, područnog objekta Pčelica gdje su djeca i roditelji izrađivali jaslice i ukrase za božićno drvce od pedagoški neoblikovanih i recikliranih materijala.
-Jaslice smo napravili, zajedno sa roditeljima, u prirodnoj veličini, oblikujući ih od papira. Radionicu su vodile odgajateljice Adela i Mirjana poznate po svojoj kreativnosti. Tako je i ova njihova ideja o izradi jaslica oduševila roditelje koji su vrlo zadovoljni napravljenim jaslicama zajedno odlučili smjestiti ih u kućicu za igru koja se nalazi u dvorištu objekta Pčelica – dodaje ravnateljica Andučić.
U drugom djelu radionice, roditelji su od pedagoški neoblikovanog materijala izrađivali ukrase za božićno drvce pa su tako nastali zaista jedinstveni božićni ukrasi. Na ovaj način pokazali su što se sve može napraviti od pedagoški neoblikovanog materijala, kako je taj materijal poticajan za nastanak novih ideja te koliko lijepih ukrasa može nastati kroz igru i maštu djece i odraslih.