Grad Sisak je dio Lokalne akcijske grupe Zrinska gora – Turopolje, koje je osnovana kao udruga namijenjena razvoju ruralnih područja koje obuhvaća. Osim Siska,  LAG-om Zrinska gora – Turopolje obuhvaćene su: Velika Gorica, Orle, Martinska Ves, Lekenik, Petrinja, Glina i Donji Kukuruzari.

U sklopu svog djelovanja, LAG organizira i razne radionice kojima je svrha pomoći zainteresiranim korisnicima što bolju pripremu i što uspješnije prijave na natječaje iz poručja ruralnog razvoja.

Nakon nedavne radionice održane u Gradskoj vijećnici Grada Siska, slijedi nova radionica za sve zainteresirane stanovnike s područja cijelog LAG-a – ovaj put u Lekeniku.

Na radionici će biti stručnjaci  koji će pokušati odgovoriti na sva postavljena pitanja i predstaviti sve potrebne korake za uspješnu prijavu na natječaje po mjerama iz Programa ruralnog razvoja iz nekoliko područja: područje ruralnog razvoja, poslovno savjetovanje (consulting), geodezija, arhitektura i prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštita okoliša.

Pozivamo sve zainteresirane potencijalne korisnike s područja Grada Siska da se pridruže radionici i pronađu odgovore na svoja pitanja.

Radionica će se održati u srijedu, 21. ožujka od 15 do 17 sati u prostorijama vijećnice Općine Lekenik.