Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček podržala je inicijativu sisačkih skejtera da oni napokon dobiju svoj park, odnosno poligon za skejtanje. I tako su na Ciglarskoj grabi već počeli pripremni radovi za postavljanje ovakvog parka koji će služiti ne samo za skejtere nego i za zaljubljenike bmx-a.

-Ciglarsku grabu smo prepoznali kao omiljeno mjesto rekreativaca i sportaša pa je to bila logična lokacija za smještaj skate parka, ali i jer u blizini nema stanovnika ni zgrada kojima bi smetala eventualna buka. Građevinski radovi su već počeli i čim se napravi podest vrlo brzo će ići postavljanje elemenata  – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček tijekom današnjeg obilaska radova.

Ukupna vrijednost skate parka je oko 450 tisuća kuna, od čega tvrtka Nexe donira beton u vrijednosti 60 tisuća kuna. Park će biti veličine oko 17 m x 18 m, a sastoji se od platoa i 6 elemenata za vožnju. Skejtanje je sve popularniji sport među mladima, a 2020. postat će olimpijski sport.

Do sada je na Ciglarskoj grabi izgrađena staza oko jezera, dječje igralište, postavljene su kućice s roštiljima, a u realizaciji je promatračnica za ptice i fitness park te izgradnja ribičke kuće. Inicijator da se ribička kuća napravi na Ciglarskoj grabi bio je bivši potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić.

-U suradnji sa Zajednicom sportskih ribolovnih udruga došlo je do ove inicijative da se u gradu Sisku osigura prostor za djelovanje i rad tih udruga. Paradoksalno je da grad na tri rijeke koji ima više od 3000 ribiča nema svoj prostor. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole i vjerujem da ćemo u što skorije vrijeme doći do završetka ovog objekta – naglasio je Rendulić.