Ugodno se voziti u novim autobusima, sviđa mi se kako novi autobusi izgledaju izvana, osjeća se razlika u vožnji, komentari su to putnika koji su se danas prvi put vozili u jednom od 11 novih autobusa Auto prometa Sisak.

Jedna od njih je i srednjoškolka Eva Bakrač koja se svaki dan vozi autobusom od Capraga do Gimnazije.

– Novi autobus je veći, što je super jer nastane velika gužva kad se navečer vraćamo kućama pa će sada biti više mjesta za stajanje. A i tiši je pa ćemo bolje moći čuti svoju muziku sa slušalica – komentirala je svoju prvu vožnju u novom autobusu Eva Bakrač.

Zajedno s ostalim putnicima u novom se autobusu vozila danas i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima te direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

-Zahvaljujem gradonačelnici koja je podržala kupnju 11 novih autobusa, 2 polu-niskopodna i  9 klasičnih autobusa. Cijena je 1,7 milijuna eura, a kupljeni su kreditom EBRD-a na osam godina uz 3,6 posto kamatu. U toj se cijeni nalazi i usluga održavanja i mogućnost internog održavanja što će što će pojeftiniti održavanje i ubrzati popravke, a imamo i 5 godina garancije na autobuse. Radi se autobusima zadnje generacije koji imaju puno manje zagađenje – rekao je Majić.

Auto promet Sisak trenutno raspolaže s 43 autobusa i sada će imati 5 autobusa u rezervi, a 3 autobusa iz osamdesetih godina bit će otpisani. Majić kaže kako postoji potreba za javnim prijevozom.

-S početkom školske godine povećao se broj putnika u linijskom prijevozu i za dva do  tri tjedna imat ćemo milijuntog putnika. Potreba građana za javnim prijevozom postoji i sada ćemo im omogućiti kvalitetan prijevoz s manje kašnjenja – dodaje Majić.

Novim autobusima zadovoljna je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazavši kako su građani Siska, a pogotovo naši najmlađi sugrađani zaslužili voziti se u novima autobusima.

– Ovaj projekt ima smisla ako znamo da Grad Sisak subvencionira prijevoz studenata autobusima, ima smisla i jer nezaposleni imaju besplatne vožnje, a umirovljenici plaćaju kartu 3 kune i najvažnije od svega je da naša djeca na udoban i siguran način dođu do svojih škola. Zato je ova odluka bila opravdana. Kod odabira pazili smo na kvalitetu i ekonomičnost, ali i na dizajn i vizualnu prepoznatljivost autobusa.

Inače, ovih će dana po prvi puta u 15 autobusa biti uveden i bežični internet. Svakako odličan potez koji će putnicima skratit vrijeme u vožnji.