Sisak je dobio prvi park za pse koji se nalazi u Ulici Ivana Meštrovića. Nakon nekoliko tjedana uređenja, ovih je dana postavljena i ograda te je park tako i službeno otvorio svoja vrata psima i njihovim vlasnicima. Cijela ideja potječe od gradskog vijećnika Ivana Mlinarića koji stanuje u neposrednoj blizini i vlasnik je psa.
-Ovo je još jedna inicijativa u nizu koju smo imali ovdje na Trgu. Ovaj park je ponudio novi sadržaj vlasnicima ljubimaca, ali je uređena i zelena površina koja je bila zapuštena i neiskorištena – rekao je Mlinarić.
Park je uređen i opremljen u okviru Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2015. godinu u iznosu od 80 tisuća kuna. Izvedeni su radovi na pripremi terena, uređenju travnjaka, postavljanju zaštitne ograde, a park je opremljen i košaricama s biorazgradivim vrećicama za pseći izmet, klupama, oznakama i obavijesnom pločom.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je danas obišla park za pse, kazala je kako je riječ o relativno maloj investiciji s kojom se puno dobilo.
-Izgleda jako lijepo, vidimo da su krajnji korisnici zainteresirani i sigurna sam da će se iz ostalih gradskih četvrti i kvartova javiti građani s idejom da se nešto slično i kod njih organizira – rekla je gradonačelnica.