Za ukupno 401 sisačkog prvašića ponedjeljak je bio veliki dan, a da bi prvog dana školske godine u svoje razrede ušli s osmijesima na licima, pobrinuli su se njihovi malo stariji kolege koji su ih dočekali s pjesmom. Tako je bilo i u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u kojoj je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ohrabrila prvašćiše na njihovom novom životnom putovanju i poželjela im sretne školske dane.
-Škola je super stvar i jedna velika pustolovina. Steći ćete ovdje puno novih prijatelja i puno toga ćete naučiti. Zapamtite da su vama i vašim roditeljima vrata ureda ravnateljice škole, ali i moja vrata uvijek otvorena. Sve možete pitati i sve možete tražiti. Učiteljice, kuharice, spremačice vaši su prijatelji na ovom putovanju koje danas za vas počinje – poručila im je gradonačelnica koja je potom obišla i nove garderobne ormariće koje je Grad Sisak uz pomoć donatora osigurao za OŠ Ivana Kukuljevića i OŠ Viktorovac te za sisačke dječje vrtiće.
U školske klupe u devet sisačkih osnovnih škola danas je sjelo 3.357 učenika. Ove je godine u sisačkim osnovnim školama šest prvašića više u odnosu na prošlu godinu i svi su dobili poklon pakete Grada Siska. Svi prvašići slabijeg imovinskog stanja dobili su i besplatne udžbenike koje je za njih osigurao Grad Sisak. Uoči početka nove školske godine obavljeno je nekoliko zahvata u školama. Parkiralište i ugibalište izgrađeno je u osnovnim školama Viktorovac i 22.lipnja dok je u OŠ 22. lipnja dobila i nove sanitarne čvorove.
Inače, Grad Sisak u listopadu planira otvaranje produženog boravka i u Osnovnoj školi Galdovo. Za sljedeću školsku godinu planira se i proširenje programa besplatnih udžbenika za učenike svih razreda sisačkih osnovnih škola slabijeg imovinskog stanja. Po ESCO modelu planira se uređenje fasada u osnovnim školama Braća Bobetko, Braća Ribar, 22. lipnja i Viktorovac, a ovih će dana biti poznato i više informacija o uvođenju e-dnevnika u sve sisačke osnovne škole.