Novi kreativni koncept nastave širi se Hrvatskom, a od danas je dostupan i učenicima Osnovne škole Braća Ribar u Sisku. Radi se o učionici na otvorenom koja je realizirana u sklopu četvrtog izdanja McDonald’sovog društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“ . Tako će učenici ove škole moći upijati nova znanja u okruženju koje će poticati njihovu kreativnost i znatiželju.

Današnjem otvorenju učionice na otvorenom, uz učenike i nastavnike ove škole, prisustvovali su i  predstavnik McDonald’sa i voditelj restorana u Sisku Ivan Majić, ravnateljica Osnovne škole Braća Ribar Vesna Šebek  i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Velika zahvala McDonald’su što četvrtu godinu za redom zajedno uređujemo kvartove u gradu Sisku. Do sada je zahvaljujući donacijama McDonald’sa obnovljena stolarija Udruge osoba s invaliditetom SMŽ, OŠ Viktorovac je dobila nove garderobne ormariće, a Odjel za djecu s teškoćama u razvoju u OŠ 22. lipnja dobio je sprave za trim kabinet. U igri su još bile osnovne škole Ivana Kukuljevića i Viktorovac, ali mame, učitelji i učenici iz Ribara su bili aktivniji i uporniji i čestitke na tome. Zaista sjajan projekt jer, kad vidim djecu kako ovdje sjede, uživaju i kako je im je lijepo, želja mi je da još koja škola dobije ovakvu učionicu na otvorenom – rekla je gradonačelnica na današnjem otvorenju.

Već četvrtu godinu za redom suradnjom Grada Siska i McDonald’sa Hrvatska realiziraju se projekti koji poboljšavaju kvalitetu života stanovnika. Ovoga puta radi se o najmlađim stanovnicima kojima je tako pružen novi model obrazovanja i usvajanja znanja koji ujedno pomaže i da postanu ljubitelji prirode i ekološki osviješteni građani budućnosti.