Grad Sisak i Radio Sisak nastavljaju u 2019. godini zajedničku suradnju na projektu Lajkam Sisak. Projekt je to koji se na području Siska realizira od 2014. godine u obliku malih komunalnih, edukativnih i sportskih akcija s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja građana u životu grada te promicanja kvalitete života u Sisku. Tako će se i ove godine ponovno raditi na poticanju sinergije grada Siska i njegovih građana te unutar i izvan granica Siska šaljemo poruku da je živjeti u Sisku dobro!

Obzirom da je Sisak Europski grad sporta za 2019. godinu, ovogodišnje akcije biti će usmjerene prema uređenju sportskih terena i prostora te promociji sisačkih sportskih udruga i klubova.

Tijekom svibnja i lipnja u planu su akcije uređenja, koje će biti popraćene donacijama potrebne opreme, a finale ovogodišnjeg projekta je Otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru 1. lipnja 2019.

Prva akcija održat će se u petak, 3.svibnja na prostoru stadiona Metalac, gdje će od  17 sati sudionici akcije s članovima Nogometnog kluba Metalac i Ragbi kluba Sisak čistiti i uređivati igralište. Akciji će se pridružiti i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.