U sinoćnjoj provali na Gradskom stadionu HNK Segesti ukradene su i uništene lopte i druga oprema za rad s djecom, procijenjene vrijednosti 25 tisuća eura. Provalnici, koji su, očito, dobro poznavali teren, polomili su metalne prečke ispod tribina, uvukli se u spremište, a zatim provalili i u pojedine zaključane bokseve u kojima je bila spremljena trenažna oprema. Na ovaj sramotan čin vrlo ružno svjetlo baca činjenica da su preostale lopte i opremu, koje nisu odnijeli – provalnici probušili, polomili i ostavili u spremištu. Ta se oprema koristila isključivo za rad s preko 250 djece iz škole nogometa HNK Segesta.

Policija ne bi trebala imati problema s pronalaskom počinitelja budući da se radi o vrlo specifičnoj sportsko trenažnoj opremi velike vrijednosti. Nestali su setovi kapica za označavanje prostora, ljestve za koordinaciju, setovi čunjeva, ali i lopte koje su namijenjene radu s djecom.

„Ova provala ima isključivo zlu namjeru prema našoj školi nogometa i našoj djeci. Nestala je i uništena oprema koju smo godinama skupljali kako bi stvorili što bolje uvjete za rad s najmlađim uzrastima nogometaša. Šokiran sam i ne mogu shvatiti to zlo koje nam je netko napravio“, kazao je Dalibor Sanader, voditelj Škole nogometa HNK Segesta.

Policija je, nakon prijave, obavila očevid i započela kriminalističko istraživanje.