Dva projekta vrijedna četiri milijuna kuna za Grad Sisak izradilo je trgovačko društvo Sisak projekti. Riječ je o gradnji novog vatrogasnog doma i multifunkcionalnog dječjeg igrališta u naselju Topolovac.  Projekti su prijavljeni za financiranje na mjeru  ruralnog razvoja „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“.

Izgradnjom novog vatrogasnog doma za potrebe DVD Topolovac, podići će se kvaliteta rada ovog DVD-a, ali u njemu će se provoditi i edukativne radionice vezane uz vatrogastvo i  sprječavanje požara. Također, ostvarit će se uvjeti za održavanje programa predškole na području naselja, ali i drugih aktivnosti vezanih uz rad s djecom, mladima, osobama treće životne dobi i očuvanje prirodne i kulturne baštine.

Izgradnjom dječjeg igrališta naselje će dobiti mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena najmlađih stanovnika Topolovca, ali i novi prostor za druženje i igru koje će u konačnici pridonijeti njihovom zdravijem životu.

Financiranje projekta iznosi 90% vrijednosti projekta, a rezultati natječaja bit će poznati najkasnije do jeseni ove godine.

Ovi projekti dokaz su da Grad Sisak i gradska uprava vode brigu o ravnomjernom razvoju cjelokupnog područja grada Siska te da ruralni dio grada nije zaboravljen.