Na Gradskoj tržnici Sisak započeli su radovi natkrivanja vanjskog platoa. Nakon postupka javne nabave, za izvođača radova je izabrana sisačka tvrtka Metaling inženjering koja je imala najpovoljniju ponudu dok je idejno rješenje djelo sisačkog arhitekte Marina Miočića.

-Vrijednost radova je milijun i 500 tisuća kuna bez PDV-a, a plan je u prvoj etapi natkrivanje te u drugoj etapi postavljanje 31 drvene kućice. Važno je naglasiti da kod naših postojećih zakupaca postoji interes. Krenuli smo u ovaj projekt zbog popunjenosti i proširenja ponude, jer ovaj je prostor prije deset godina zarađivao više od milijun kuna godišnje, a sada zarađuje svega 200 tisuća kuna. Cilj nam je da ovaj prostor postane novi trgovački centar na otvorenom – naglasila je direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković.

Službenom početku radova prisustvovao je i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić koji je naglasio kako je Gradska tržnica Sisak prepoznata kao vrijedan resurs.

-Vidite i sami da je tržnica u ove gotovo dvije godine živnula te je doista postala, kao i piše na njihovom logu, centar svih zbivanja u gradu Sisku. Izražavam zadovoljstvo što je izvođač sisačka firma, a projektant također Siščanin što je  jedan mali doprinos da u ovim kriznim vremenima opstanu naše tvrtke. Vjerujem da će svoje mjesto u ovim kućicama naći i naši obrtnici, pogotovo oni koji se bave starim zanatima koji polako izumiru – rekao je Andučić.

Rok za završetak radova je šezdeset radnih dana, a ovaj će se projekt najvećom dijelom financirati iz vlastitih sredstava tržnice. Naime, Gradsko vijeće je na zadnjoj sjednici odobrilo Gradskoj tržnici investicijski kredit za ovaj projekt.