Počeli su radovi u Rimskoj ulici koji su zbog dužine ove ulice podijeljeni u četiri faze. Nogostup će dobiti novo popločenje, a u sklopu ovog projekta, kojim će se uljepšati vizure središta grada, bit će još više zelenila. Radove, koje izvodi Građenje Petrinja, obišla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pojasnila detalje projekta uređenja javnih pješačkih i zelenih površina u Rimskoj ulici.

-Godinama već govorimo o tome da želimo uvesti jedan veći standard u središtu grada i da nogostupi više ne budu 50 nijansi sive nego da bude jedinstveno popločenje kao što je u svim ostalim gradovima. Razlog je jednostavan.  Zato jer se sva infrastruktura nalazi upravo u nogostupu i kad god izvodite radove, stavlja se novi asfalt i ostanu fleke. Na ovaj način, ne samo da ćemo dobiti ljepše vizure grada i ljepši nogostup, nego ćemo olakšati i izvođačima radova koji će izvaditi kocke gdje se nalazi određena infrastruktura i nakon toga ćemo vratiti kocke  i ostaviti sve kako je i bilo – rekla je gradonačelnica.

Projekt uređenja javnih pješačkih i zelenih površina u Rimskoj ulici podijeljen je u četiri faze.

-U prvoj fazi radimo nogostup odnosno stavljamo popločenje s betonskim kockama kakve su već na trgu u Frankopanskoj i to od križanja s Kukuljevićevom do početka pješačke zone. U drugoj fazi uređujemo prostor ispred knjižnice i Gradske vijećnice koji postaje mali trg, uređujemo nogostup ispred toga i stavljamo novu urbanu opremu i zelenilo. Treća faza je uređenje prostora ispred bivšeg Bagata, odnosno trgovine Mlina i pekara gdje ćemo staviti next bike postaju za iznajmljivanje javnih bicikala i stalak za popravak bicikala. Tamo isto ide novo zelenilo, više trave, grmlja i drveća i nova urbana oprema. I četvrta faza  odnosi se na nogostup od Gradske vijećnice pa do križanja s Ulicom I. K. Sakcinskog – dodaje gradonačelnica Ikić Baniček.

Radovi prve faze, odnosno popločenje s betonskim kockama od križanja s Ulicom I. K. Sakcinskog od pješačke zone, bit će završeni sredinom svibnja.