Suvremen način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja svojih malih školaraca u produženom boravku. Nakon osnovnih škola Ivana Kukuljevića, 22. lipnja, Viktorovac i Braća Ribar, tu će mogućnosti imati i roditelji učenika Osnovne škole Galdovo u kojoj će ovoga tjedna službeno biti otvoren produženi boravak. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima je obišla prostor u kojem će učenici ove škole nakon nastave imati organizirano vrijeme dok su njihovi roditelji na poslu.
-U ovom se prostoru u prijepodnevnim satima odvija mala škola, poslijepodne je produženi boravak. Za sada imamo četvero djece čiji su roditelji pokazali interes, ali vjerujem da će interes biti i veći kad roditelji uvide koliko je to korisno za djecu. Produženi boravak će svakako unaprijediti standard ove škole, a želja nam je prošiti to i na sve ostale osnovne škole koje ga nemaju – rekla je gradonačelnica.
Ovaj tjedan uređuje se i okoliš škole, odnosno dječje igralište na kojem su djelatnici Komunalca već postavili nove sprave, a neke stare su obnovljene. Direktor Komunalca Goran Groš napomenuo je kako se igralište godinama nije obnavljalo.
-Započeli smo s dječjim igralištem gdje su neke sprave uklonjene i zamijenjene novima. One koje su bile ispravne njih smo samo obnovili. Krenuli smo i s obnavljanjem urbane opreme u krugu škole. U planu je školsku parcelu ograditi odgovarajućom ogradom te ćemo napraviti nadstrešnicu za autobus jer djeca autobus čekaju na kiši. Ulaganja su vrlo mala i s vrlo malo novaca ćemo napraviti velike promjene i što se tiče sigurnosti i izgleda škole – rekao je Groš.