Povodom otvorenja Islamskog kulturnog centra (IKC) u Sisku u četvrtak 8. rujna, u našem gradu očekujemo dolazak velikog broja gostiju i štićenih osoba, zbog čega će u okolici IKC, u Capragu, vladati posebna regulacija prometa i ograničenje kretanja. Molimo sve naše sugrađane za strpljenje u prometu i poštivanje nove, privremene regulacije, a posebno pozivamo na tolerantan odnos prema redarima koji će biti zaduženi za provedbu ove složene organizacije.

Automobili

U četvrtak, 08. rujna 2022. godine od 07:00 do 18:00 sati uvodi se posebna regulacija prometa:

  • zatvara se za promet dio Capraške ulice od raskrižja sa Ulicom Krešimira Baranovića do raskrižja sa Ulicom Andrije Hebranga,
  • zatvara se pristup Capraškoj ulici
    • iz Ulice Kneza Domagoja,
    • iz Ulice Andrije Hebranga
    • iz Capraške ulice iz smjera male porte.

U vremenu od 7,00 do 13,00 sati zatvara se pristup vozila u Ulicu Kneza Domagoja za vozila koja dolaze iz smjera Ulice Hrvatskog narodnog preporoda.

Obilazni pravci prema tvrtkama Komunalac Sisak i ostalim tvrtkama u Pisak inkubatoru su cestom kroz južnu industrijsku zonu i Novo Praćno, a za stanare Hebrangove, Domagojeve i Trpimirove Ulicom Hrvatskog narodnog preporoda.

Javni gradski prijevoz

Korisnike sisačkog javnog gradskog prijevoza obavještavamo da će se u četvrtak, 8. rujna, promet autobusnih linija 2 i 4 gradskog prometa obavljati do i od autobusnog stajališta “Naselje” u Petrinjskoj ulici kod Konzuma. Raspored polazaka sa stajališta Sisak – Frankopanska prema Naselju ostaje isti. Polasci sa stajališta “Naselje” – Petrinjska  u smjeru Siska odvijat će se po uobičajenom voznom redu za to stajalište.

Promet na prilazima Sisku

Policijska uprava SMŽ izvijestila je o posebnoj regulaciji prometa na prilaznim cestama Sisku sutra, 8. rujna, povodom otvorenja IKC.

“U četvrtak, 8. rujna 2022. godine očekuje se dolazak i boravak stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na područje grada Siska, a slijedom čega će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija prometa i povremeno dolaziti do kratkotrajnog prekidanja prometa uz pravovremena preusmjeravanja prometa i uz nazočnost policijskih službenika.
Slijedom navedenoga, obavještavamo građane da će u četvrtak od 11:45 do 14:30 sati za sav promet na području grada Siska u Petrinjskoj, Zagrebačkoj i ulici Josipa Jurja Strossmayera, u mjestu Odra – Stupno – Sela – Žažina – Dužica – Lekenik do ulaza na autocestu A11 Zagreb – Sisak i obratno, odvijati naizmjenična regulacija prometa, dok će u jednom trenutku promet u oba smjera biti obustavljen.
Molimo građane da u spomenutim ulicama i naseljima, u navedenom vremenu ne zaustavljaju i parkiraju prijevozna sredstva, na kolnik i u blizini kolnika (nogostup, ugibališta i sl.).
Promet će biti preusmjeravan na alternativne pravce:
Sisak – Desna Martinska Ves – Jezero Posavsko – Orle – Zagreb
Sisak – Lijeva Martinska Ves – Prečno – Zagreb
Sisak – Popovača – Zagreb
Dvor – Hrvatska Kostajnica – Jasenovac – Novska – Zagreb
Petrinja – Pokupsko – Velika Gorica
Petrinja – Glina – Vojnić – Karlovac
Slijedom toga, molimo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila za razumijevanje te za strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenog dana te ukazujemo na dosljedno poštivanje svih uputa policijskih službenika, poštivanje postavljene prometne signalizacije te prometovanje sukladno privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama na kojima će biti prisutni policijski službenici.”