Gotovo 3 milijuna kuna vrijedan projekt unaprjeđenja proizvodnog procesa provelo je poduzeće Algoja d.o.o. koje u Galdovu proizvodi razne vrste pakiranja od folija, primarno  vrećica i folija za pakiranje hrane. Ulaganje je ostvareno potporom od 1,1 milijun kuna EU sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Tvrtku su danas, u sklopu završne konferencije projekta, obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Galdovo Robert Grubec kojima je Mihael Gmazel, prodajni predstavnik u Algoji d.o.o., pokazao pogone i rezultate ovog ulaganja. Projektom su napravili veliki korak u unaprjeđenju svojih proizvodnih procesa u skladu sa ciljevima zelenog i digitalnog gospodarstva te ekološki prihvatljivom proizvodnjom. Algoja je s 9 narasla na 15 zaposlenih, a najavljena su i daljnja ulaganja, koja će biti i značajno veća.

„Jedan od najvažnijih rezultata ovog ulaganja je da smo se osposobili za rad s potpuno reciklabilnim folijama, što vodi smanjenju stvaranja otpada, a istovremeno smo modernijim i energetski učinkovitijim strojevima postigli uštedu energije i tako smanjili svoj negativni utjecaj na okoliš“, naglasio je gospodin Gmazel.

Gradonačelnica je pozdravila ovo ulaganje i dodatno zapošljavanje ostvareno u ovoj godini. Pomoć Grada Siska je otvorena ponuda svim poduzetnicima, koji su i ove godine koristili poticaje sufinanciranja kamata kroz program kreditiranja Sisački poduzetnik.

 


Projektom su postignuti sljedeći rezultati:

  1.  ojačavanje vlastitih proizvodnih i institucionalnih kapaciteta,
  2. ostvarivanje dovoljne količine proizvodnje za plasman na tržište,
  3. usmjeravanje zelenom i digitalnom poslovanju.

Ukupna vrijednost projekta: 2.927.737,50 kuna

Iznos sufinanciranja EU: 1.101.642,50 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 01. prosinca 2021.-01 siječnja 2023.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.