Sisačke osnovne škole i dječji vrtići iskoristili su ljetne mjesece kako bi u svojim objektima obavili što više radova uoči početka nove školske, odnosno pedagoške godine. U ovom se trenutku ulaže oko 1,5 milijuna kuna za kapitalne radove, najavio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač.
-Radovi na sanaciji sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi 22. lipnja su pred završetkom. Ovaj je zahvat bio neophodan nakon niza nalaza sanitarne inspekcije. Ispred iste škole započeli su radovi na izgradnji parkirališta i ugibališta čime će se povećati sigurnost djece i smanjenje prometnih čepova koji su nastajali u jutarnjim satima. Parkiralište i ugibalište izgradili smo i ispred Osnovne škole Viktorovac – rekao je pročelnik Grgurač.
Grad Sisak ove je godine inicirao i projekt ugradnje novih garderobnih ormarića u oba dječja vrtića i dvije osnovne škole, Viktorovac i Ivana Kukuljevića.
-Vrtići i dvije osnovne škole novu školsku godinu počinju s novim garderobnim ormarićima. Ovaj projekt ne bismo uspjeli realizirati bez pomoći sponzora OTP banke, McDonald’sa, INA Rafinerije nafte Sisak, Mlina i pekara i Libusofta – dodaje Grgurač.
Inače, stotinjak sisačkih prvašića slabijeg imovinskog stanja ove će godine dobiti besplatne udžbenike i radne bilježnice, a plan za sljedeću godinu je da besplatne udžbenike dobiju svi osnovnoškolci slabijeg imovinskog stanja.