Donošenje odluke koja omogućuje otvaranje novog područnog odjela Dječjeg vrtića Sisak Stari u Splitskoj ulici na Zelenom brijegu, bila je jedina točka dnevnog reda elektroničke sjednice Gradskog vijeća Grada Siska. Ovu su odluku podržali SDP i nezavisni vijećnici dok su vijećnici HDZ-a i Domovinskog pokreta bili suzdržani. Novi područni odjel Cvrčak, koji će se prostirati na oko stotinu kvadrata, proširit će već od jeseni vrtićki kapacitet na području grada Siska za jednu odgojnu skupinu. Prostor se sastoji od sobe dnevnog boravka, blagovaonice, prostora za dnevni odmor i sanitarnog čvora, u potpunosti je opremljen i zadovoljava sve zahtjeve Državnog pedagoškog standarda. U novom područnom odjelu bit će oko 20 djece, a planirano je i zapošljavanje dodatna 3 odgojitelja.

Elektronička sjednica je održana zbog hitnosti, kako bi se prije jeseni ishodila suglasnost nadležnog Ministarstva za rad novog odjela.

„Odgovorno smo pristupili hitnoj problematici rješavanja problema jer ćemo u područnom odjelu Cvrčak smjestiti dio neupisane djece“,  izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović.

U cilju proširenja vrtićkih kapaciteta, i u vrtiću Različak uskoro se otvara prostor za još jednu odgojnu skupinu. U tijeku je projektiranje dogradnje za šest odgojnih skupina u Različku, bit će izgrađen i novi vrtić za 135 djece u Galdovu, a nova dogradnja projektira se i za vrtić u Capragu.