Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček dala je izjavu o mjerama postupanja u gradu Sisku u vezi s koronavirusom.

„Sisak dosljedno primjenjuje sve mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Zajedno sa školama i vrtićima, u kojima je zbrinut jako mali broj djece, sve ustanove su obustavile svoje aktivnosti i programe, a zatvorit ćemo i knjižnice. U autobusima Auto prometa Sisak više se neće plaćati prijevozna karta te će se ulaziti na druga i treća vrata.

Gradska tržnica, kao i dućani s hranom, i dalje će raditi normalno uz primjenu mjera samozaštite, jer opskrba s hranom ne može doći u pitanje. Nove mjere poduzet ćemo jedino u slučaju da dobijemo novu uputu Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na gradskim blagajnama, koje rade, nema dugih redova te građani do daljnjeg ne moraju plaćati gradske račune niti će im se na to obračunati kamata kada se uspostavi normalno poslovanje. Za podjelu uskrsnica smo dobili odbijenicu HZMO-a da uplata ide direktno na račun te čekamo povoljnije vrijeme za podjelu.

Što se tiče širenja zaraze u Sisku možemo konstatirati da su građani disciplinirani i na sreću nismo imali niti jedan slučaj lokalne zaraze s nepoznatim izvorom već su oboljeli u izolaciji sisačke bolnice zarazu donijeli iz inozemstva. Neka tako i ostane! Nema potrebe za širenjem lažnih glasina o tome da je netko navodno pozitivan, a da se o tome ne izvještava, jer imamo točno tri pozitivna i oni su u izolaciji, a njihovi kontakti u samoizolaciji. Sustav za sada funkcionira besprijekorno. Pozivamo sve starije i nemoćne da u slučaju potrebe za dostavom hrane ili lijekova kontaktiraju Gradsko društvo Crvenog križa na broj telefona 545 094 ili lokalni DVD“, priopćila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.