-Zahvaljujem vam na vašem nesebičnom trudu i ponosan sam na vas što vatrogastvo opstaje i razvija se. Širite stalno svoje članstvo, uključujete djecu i nastavljate bogatu tradiciju vatrogastva u gradu Sisku. Čestitam vam vaš dan, svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca – poručio je zamjenik gradonačelnice Marko Krička na današnjem prijemu za sisačke vatrogasce u povodu sv. Florijana na kojem su sudjelovali predsjednici sisačkih DVD-a i dvije sisačke javne postrojbe. Zamjenik gradonačelnice posebno je zahvalio svima koji su tijekom ožujka ove godine sudjelovali u obrani od poplava.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Siska Ivica Šolaja zahvalio se Gradu Sisku na financijskoj potpori kojom se ulaže u daljnji razvoj vatrogastva te je naglasio kako će uskoro i DVD Stara Drenčina djelovati u puno boljim uvjetima. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Siska i JVP Grada Siska Miroslav Golub istaknuo je kako su tijekom 2017. sisački vatrogasci sudjelovali u 307 intervencija dok su u samo u prva četiri mjeseca ove godine zabilježene čak 364 intervencije. Najveći broj intervencija u ovoj godini odnosi se na poplave u ožujku.

-Naši vatrogasci, bez novčane naknade, uvijek su na pomoći svojim sugrađanima i drže do tradicije koja u Sisku traje više od 150 godina – naglasio je Golub.

U sklopu obilježavanja Dana sv. Florijana sljedeću subotu, 12. svibnja, Vatrogasna zajednica grada Siska organizirat će 11. tradicionalnu vatrogasnu karavanu  i pokaznu vatrogasna vježbu u središtu grada. Inače, VZ grada Siska ima oko 1800 članova od čega 500 djece i mladeži.