Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač primili su danas u gradskoj vijećnici učenike sisačkih osnovnih škola koji su tijekom školske godine 2015/2016. postigli vrijedne rezultate na državnim natjecanjima i smotrama te njihove mentore koji su ih vodili i podupirali. Na odličnim rezultatima čestitala im je danas gradonačelnica.

-Svaka vaša nagrada i svako vaše sudjelovanje na natjecanjima je predstavljanje Grada Siska i kada osvojite neko priznanje i medalju onda je to i priznanje za Grad Sisak. Ovo je dokaz da se priznaje trud koji ste uložili i vi i vaši roditelji, ali prije svega vaši mentori bez kojih sve to ne bi bilo moguće. Upravo su oni ti koji u vama prepoznaju taj potencijal. Grad Sisak će nastaviti ulagati velika sredstva u poboljšanje uvjeta u školama. Ove smo godine krenuli s projektom e-škola, uvodimo i dalje u školama produženi boravak, a na godinu će se i OŠ Braća Bobetko pridružiti popisu tih škola, obnavljamo sanitarne čvorove, ugrađujemo garderobne ormariće i radimo na tome da uljepšamo prostor u školama – rekla je gradonačelnica.

Vrijedne rezultate na državnim natjecanjima i smotrama postigli su: Nejla Vilić  iz OŠ Braća Bobetko (mentorica Amila Škorić),iz OŠ Braća Ribar Ivan Muža i Martin Drčić (mentorica Marija Vrbanac) te Patrik Sladović (mentorica Asema Kurtović), iz OŠ 22. lipnja devet je učenica osvojilo prvo mjesto na državnom prvenstvu u plivanju i to Nika Pancirov, Klara Ana Rafaj, Nola Brnad, Maja Sigur, Nika Trubelja, Nina Podrić, Mirna Podrić, Iskra Krnjaić i Ivana Roksandić (mentorica Alma Šopić). Također u plivanju, drugo mjesto na državnom natjecanju osvojili su učenici OŠ Viktorovac Ilan Vezmarović, Saša Čulić, Karlo Tomić, Petar Bodo Milaković, Leo Šimić, Gabrijel Cvanciger, Marko Vujnović, Otto Porcer i Antonio Silaj (mentorica Vedrana Šimić). Iz iste škole uspješne učenice su još i Petra Randić i Tia Sertić (mentorica Višnja Tadić) te Tanija Hafizović (mentorica Amila Škorić). Osnovnu škola Ivana Kukuljevića predstavljali su Juraj Debeljak (mentorica Ana Majić) i Gloria Vlašić (mentorica Ana Bošković). Odlične rezultate na Lidranu postigli su učenici OŠ Budaševo- Gušće-Topolovac  Nensi Perković, Leonarda Pavlenić, Nina Drakulić, Luka Tominac, Tea Perković, Dea Mesić, Karolina Kerkez i Matko Rom (mentorica Dubravka Granulić).