U povodu predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, zajedno sa zamjenicima Markom Kričkom i Ivicom Rendulićem primila je danas građane grada Siska koji su se tijekom proteklog razdoblja istaknuli svojim rezultatima i djelima.

-Osobno ovo mi je najdraži prijem, jer svi vi ovdje ste na jedan način, najbolja slika grada Siska u 2018. godini i kada mi se možda nekad čini da se nije puno toga lijepoga dogodilo u ovoj godini, kad vidim sve vas ovdje zajedno onda ipak shvatim da to i nije tako. Čestitam vam na svim vašim rezultatima i na svemu što ste učinili u ovoj godini – rekla je gradonačelnica.

Na prijemu za istaknute građane grada Siska prisustvovali su:

Gabrijela Jozić, Sara Tatić, Ema Tatić i Sara Terman koje su se kao tim OŠ Braća Bobetko plasirale na Svjetsko natjecanje iz robotike RoboCup 2019. Koje će se održati u Sydneyu.

Dejan Čanak, specijalist radiolog i voditelj odjela radiologije sisačke bolnice čijim je angažmanom nabavljen novi digitalni mamograf za sisačku bolnicu.

Nikolina Golomboš, članica Karate kluba Tigar Sisak koja je osvojila 1. mjesto na Svjetskoj premijer ligi u Cancunu.

Nikola Tumpak, vlasnik OPG-a koji se, zajedno s cijelom obitelji, ističe svojim predanim radom u svojem obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Tumpak.

Đulijano Jašarević , finalist Supertalenta koji je oduševio gledatelje svojim akrobacijama tijekom ovogodišnje sezone u Supertalentu.

Klara Prpić, članica Kickboxing kluba Croatia koja je kao članica hrvatske reprezentacije osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu.

Branislav Grubić i potražni pas Borg, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Zajedno su sudjelovali u brojnim akcijama spašavanja po cijeloj Hrvatskoj, pas je među pet najboljih potražnih pasa u Hrvatskoj.

Tomo Tominac, po zanimanju kovinotokar, osposobljen za popravak i umjeravanje tahografa, zaposlen u  Autu prometu Sisak gdje je proveo cijeli radni vijek, a ove godine odlazi u mirovinu nakon 44 godine rada u ovom trgovačkom društvu.

Maja Batinjan, učenica 2. razreda Glazbene škole Frana Lhotke koja je na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila prvu nagradu i prvo mjesto, u disciplini flauta I. kategorija, a od sinoć je i dobitnica stipendije Zaklade Marin Čilić koju je dobilo samo šest glazbenika u Hrvatskoj.

Alminka Velagić-Črnko, umirovljena nastavnica hrvatskog i engleskog jezika koja u sisačkoj knjižnici volonterski vodi tečaj engleskog jezika za osobe starije životne dobi.

Marija Dejanović, mlada sisačka pjesnikinja i spisateljica ovogodišnja je dobitnica prestižne pjesničke nagrade ”Goran za mlade pjesnike”.

Tin Sertić, koji je na državnom natjecanju iz matematike osvojio drugo mjesto što mu je osiguralo izravan upis na studij matematike na PMF-u.

Tomislav Jezdec,  vatrogasac koji već 24 godine predano i profesionalno obavlja zadaće spašavanja života i imovine, a jedan je od vatrogasaca koji vatrogastvo ne shvaćaju kao zanimanje, već kao poziv.

Safeta Šabić, volonterka godine Grada Siska koja volontira  u socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

Antun Pirc, učenik 2. razreda OŠ 22. lipnja koji je u dobi od samo šest godina skladao pjesmu Šetali smo zajedno za koju je snimljen i spot. Pjesma ima više od pola milijuna pregleda na YouTubeu, a za tu je pjesmu dobio brojne nagrade.

Miroslav Arbutina Arbe, poznati sisački fotograf čijom je zaslugom Sisak dobio Centar za stare fotografske procese, jedini takav u Hrvatskoj i jedan od rijetkih u cijeloj Europi, a Ministarstvo kulture upisalo je stare fotografske procese u registar zaštićene nematerijalne baštine.

Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative Moj grad Sisak koja provodi ZAŽELI – program zapošljavanja žena.