-Od srca vam čestitam vaš dan sv. Florijana, vašeg zaštitnika. Ovo je još jedna prigoda da vam se zahvalimo za sve ono što radite tijekom 365 dana u godini. Prepoznali smo vatrogasce kao jedne od ključnih stupova sisačkog života u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Važni ste nam zbog sigurnosti i zaštite od poplava i požara, ali ste također važan segment društvenog života i poticaj za mlade da svi zajedno brinemo o svojim naseljima. Cijenimo sve što radite za grad Sisak – poručila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na današnjem prijemu za sisačke vatrogasce u povodu sv. Florijana koja je zajedno sa zamjenikom Markom Kričkom primila predsjednike sisačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava.  Naglasila je kako je posebno ponosna što su Grad Sisak i Vatrogasna zajednica Grada Siska zajedno uspjeli nominirati Fondu za ruralni razvoj projekt izgradnje vatrogasnog spremišta u Topolovcu.

-Iako se godinama priča o tome da je DVD-u Topolovac to potrebno, uspjeli smo zajedno to operativno odraditi i nadam se da ćemo proći i da će sva vatrogasna oprema biti na suhom i sigurnom – dodala je gradonačelnica.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Siska Ivica Šolaja zahvalio se Gradu Sisku, gradonačelnici i zamjeniku gradonačelnice Marku Krički na odličnoj suradnji, a zapovjednik VZ Grada Siska Miroslav Golub istaknuo je kako su vatrogasci u 2016. godini te u prva četiri mjeseca imali 506 različitih vatrogasnih intervencija koje su odrađene uspješno i po pravilima struke.

U sklopu obilježavanja Dana sv. Florijana sljedeću subotu, 13. Svibnja bit će održana tradicionalna vatrogasna karavana i pokazna vatrogasna vježba u središtu grada.

Inače, VZ grada Siska ima 1800 članova od čega 500 djece i mladeži.