Iznimno sam ponosna što Grad Sisak, osim tradicije vatrogastva duge više od 150 godina, ima veliki broj DVD-a. Sve je to osigurač da se građani osjećaju sigurno na čemu vam zahvaljujem. Dobrovoljna vatrogasna društva su nositelji društvenog života u svojim sredinama, svih aktivnosti i manifestacija. Posebno se veselim što ćemo ove godine privesti kraju neke projekte kao što je izgradnja spremišta DVD-a Topolovac i nabava još jednog navalnog vozila. Čestitam vam vaš dan, blagdan sv. Florijana – tim se riječima gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas obratila sisačkim vatrogascima na tradicionalnom prijemu u povodu sv. Florijana, a prijemu je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Siska Ivica Šolaja zahvalio je gradonačelnici i Gradu Sisku na potpori sisačkim vatrogascima.

-Sredstva koja dobivamo od Grada su redovita, a ove je godinu osigurano milijun kuna za opremu i domove te za redovitu djelatnost VZ Grada Siska. Pored ovih sredstava, Grad Sisak izdvaja još dodatna sredstva za aktivnosti naših vatrogasaca. Projekt koji nam je ostao neriješen je izgradnja spremišta DVD-a Topolovac i vjerujem da će do početka proslave DVD-a Topolovac početi radovi u tom DVD-u–naglasio je Šolaja.

Ujedno je najavio kako je u svibnju, mjesecu zaštite od požara, planirano niz aktivnosti, a jedna od njih je u subotu, 11. svibnja kada će se održati tradicionalna 12. vatrogasna karavana i pokazna vježba u središtu grada na objektu zgrade Euroherca.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Siska i JVP Grada Siska Miroslav Golub istaknuo je kako Grad Sisak ima drugo najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u državi, tradicija vatrogastva u Sisku je duga 154 godine.

-Zahvaljujem se svim vatrogascima na hrabrosti, požrtvovnosti, humanosti i na svemu što rade za sigurnost i dobrobit građana Siska i mještana 36 prigradskih naselja. Izlažu svoje živote kako bi se građani osjećali sigurno i za to ne traže nikakvu naknadu i to posebno ističem za dobrovoljne vatrogasce – rekao je Golub.

Istaknuo je kako su sisački vatrogasci u 2018. godini odradili 576 intervencija, a u ovoj godini do sada 229 intervencija u kojima je šteta na materijalnoj imovini veća od 2 milijuna i 600 tisuća kuna, ujedno je spašena imovina vrijedna više od 14 milijuna 300 tisuća kuna u kojima je 11 naših sugrađana izgubilo život, a 30 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede.