Učenike sisačke Gimnazije, koji su osvojili drugo mjesto na državnom natjecanju srednjih škola u odbojci, primila je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. U pratnji sisačkih Gimnazijalaca bila je njihova profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Duška Đonović. O uspjehu svoje ekipe govorio je učenik Jan Basta.

-U skupini smo igrali protiv srednje škole iz Zadra te Gimnazije iz Požege. Obje smo utakmice dobili rezultatom 2:0. U polufinalu smo pobijedili Sportsku Gimnaziju koji su slovili za jednog od favorita, a u finalu smo poraženi od Rovinja i tako smo završili drugi. Ovo je do sada najbolji uspjeh sisačke Gimnazije na jednom državnom prvenstvu. Za sve nas to je bilo jedno jako lijepo iskustvo – rekao je Jan.

Na ovom sjajnom uspjehu čestitala im je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Gimnazija Sisak je važan dio života grada Siska i zbog toga vam čestitam na ovom uspjehu. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. Za sve vaše školske i sportske potrebe smo vam na raspolaganju. Iako su srednje škole zakonski pod Županijom, a ne pod Gradom to ne znači to ne znači da ne cijenimo vaše napore i vaš trud i sva ulaganja u sportsku infrastrukturu su, između ostalog, i vama namijenjeni. Uskoro gradimo novu sportsku dvoranu koja će imati jako dobre uvjete za igranje odbojke i košarke –rekla je gradonačelnica koja je učenicima i profesorici Đonović uručila i prigodne poklone.

Osim muške ekipe, nastup na državnom natjecanju izborila je i ženska ekipa Gimnazije koja je  osvojila peto mjesto.