Već tradicionalno na kraju godine, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima primila je sugrađane koji su se istaknuli svojim rezultatima i djelima. Ove godine na prijemu su bili profesor matematike Dragan Milojević, triatlonka i IronLady Marija Šoštarić, direktor Auto prometa Darko Majić, koordinatorica volontera Jelena Lučan, učenik Glazbene škole Frana Lhotke Marijan Židan, učiteljica-mentorica Refika Omerčehajić, vozač autobusa Matija Markuz, kuglačica Sara Pejak, volonter Ivan Bunjevac, umirovljenik i glumac amater Janko Mitar, vlasnik OPG-a Mario Ivaniš, darivatelj krvi Slavko Bulat, magistra metalurgije Barbara Tubić te plesačica i balerina Tea Turkalj.

-Sisak je izniman grad s iznimnim ljudima na što sam izuzetno ponosna. Zahvaljujem vam na svemu što ste učinili za sebe, ali i za svoj Grad, jer svojim uspjehom širite i uspjeh Grada Siska. Nadam se da će te svojim primjerom inspirirati i ostale sugrađane – naglasila je gradonačelnica i svima čestitala Božić i poželjela uspješnu novu 2020. godinu.

Građani koji su sudjelovali na današnjem prijemu!

1.Dragan Milojević – Gimnazija ove godine slavi 100 godina postojanja, a profesor matematike  Dragan Milojević svake godine kao mentor priprema učenike za državna natjecanja iz matematike. Njegovi se učenici uvijek ističu odličnim rezultatima tako je pretprošle godine njegov učenik Tin Sertić bio državni doprvak, a prošle godine Marko Vujnović osvojio je treću nagradu.

 

2.Marija (Dubičanac) Šoštarić – Ova svestrana sportašica prva je sisačka Iron Lady, najbolja sisačka atletičarka i pobjednica prvog izdanja Sisačkog polumaratona. Ove je godine sudjelovala na Europskom prvenstvu u triatlonu u Franfurktu gdje je osvojila 13. mjesto. Osnivačica je Triatlon kluba Sisak koji postoji godinu dana i želja joj je popularizirati triatlon.

 

3.Darko Majić – Direktor Auto prometa Sisak osvojio je nagradu menadžera godine 2019. u kategoriji javnih poduzeća u Republici Hrvatskoj. Od svih državnih, županijskih, gradskih i općinskih javnih poduzeća titula za najboljeg dolazi stigla je u Sisak direktoru našeg sisačkog Auto prometa.

 

4.Jelena Lučan – Koordinatorica volontera u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak ove je godine dobitnica prve nagrade u kategoriji Koordinator volontera Grada Siska za 2019. godinu. Gospođa Lučan nastavnica je zdravstvene njege, a koordinirala je volontere u sklopu mnogih aktivnosti kao što su prevencija kronično nezaraznih bolesti, podizanje svijesti o važnosti socijalizacije i uključivanje ranjivih skupina.

 

5.Marijan Židan – Učenik Glazbene škole Frana Lhotke i učenik 8. razreda OŠ 22. lipnja ove je godine osvojio prvo mjesto u Zadru na natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga što mu je omogućilo nastup na 57. Državnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u Zagrebu na kojem je osvojio drugu nagradu u solfeggiu. Ove godine bilo je još puno prvih mjesta na natjecanjima.

 

6.Refika Omerčehajić – Učiteljica-mentorica Osnovne škole Braća Bobetko ima 38 godina radnog staža za koju kolege i ostali suradnici kažu kako je izuzetno angažirana i predana poslu koji radi. Uz to je i voditeljica Centra igre i knjižnice igračaka u OŠ Braća Bobetko i godinama vodi radionice Poticajnog roditeljstva u sklopu projekta Sisačka šarena inkluzija.

 

7.Matija Markuz – Ovaj vozač Auto prometa Sisak pomogao je trudnici koja se onesvijestila u autobusu. Žurno je dovezao autobus pred bolnicu, otrčao po medicinsku pomoć te pomogao iznijeti putnicu iz autobusa i smjestiti je na bolnička kolica. Nakon brzog oporavka u bolnici, putnica je uputila osobnu zahvalu vozaču na brzoj reakciji i pomoći s porukom da su beba i ona dobro.

 

8.Sara Pejak – Mlada sisačka kuglačica i članica KK Siscia osvojila je srebrnu medalju na VI. Svjetskom kupu, u kategoriji U-14 koji je održan u Češkoj. Sari je ovo bio prvi reprezentativni službeni nastupu za Hrvatsku. U finalu je srušila 568 čunjeva. Osim srebra, Sara je na ovom natjecanju osvojila i brončanu medalju kombinaciji (zbroju bacanja u kvalifikacijama i finalu).Učenica je 1. razreda Medicinske škole u Sisku.

 

9.Ivan Bunjevac – Volonter Dijabetičkog društva grada Siska ove je godine proglašen volonterom godine grada Siska. Vlastiti zdravstveni problemi potaknuli su ga da se uključi u udrugu u kojoj je počeo aktivno volontirati na volonterskim akcijama mjerenja šećera u krvi u lokalnoj zajednici. Njegov doprinos organizaciji je od velike važnosti jer je pomogao u pronalaženju novih osoba s istim zdravstvenim problemima te je zbližio udrugu s lokalnom zajednicom i osobama koje imaju problema s dijabetesom.

 

10.Janko Mitar –Jedan od najstarijih (i najvitalnijih) korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Sisak u slobodno se vrijeme bavi glumom! I za taj svoj hobi osvaja i nagrade. Ove je godine nagrađen kako najbolji glumac 27. Scenskih igara domova umirovljenika cijele Hrvatske.

 

11.Mima Ivaniš – Vlasnica Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva Ivaniš iz Novog sela koji imaju veliku proizvodnju povrća u Topolovcu i Novom selu. Ovim se poslom bave već 29 godina koliko su dugo i zakupci na sisačkoj tržnici.

 

12.Slavko Bulat – Jedan od darivatelja s najvećim brojem darivanja na području grada Siska, čak 153 puta dao je krv. Darivati krv počeo je sa 18 godina, odnosno daje krv već više od 40 godina.  Šezdesetogodišnji Slavko zaposlen je u INA Rafineriji nafte Sisak i sljedeće godine odlazi u zasluženu mirovinu.

 

13.Barbara Tubić – Ove je godine završila diplomski sveučilišni studij Metalurgija u akademskoj 2018./2019. godini i stekla akademski naziv magistre inženjerke metalurgije.  U akademskoj godini 2018./2019. dobitnica je Dekanove nagrada za izvanredni uspjeh ostvaren na diplomskom sveučilišnom studiju Metalurgija te Dekanove pohvale za ukupni uspjeh ostvaren na diplomskom sveučilišnom studiju Metalurgija-Magistra inženjerka metalurgije s velikom pohvalom.

 

14.Tea Turkalj – Sedamnaestogodišnja Tea je plesačica, odnosno polaznica srednje Škole za primijenjenu umjetnost u Zagrebu, smjer plesač klasičnog baleta. Ovih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu izvodi se baletna bajka Orašar u kojoj nastupa i Tea koja je počela plesati s četiri godine u Baletnom studiju KKV-a.