Prošloga tjedna odlične vijesti stigle su nam iz Španjolske gdje je održano Europsko juniorsko prvenstvo u hrvanju. Hrvatska hrvačka juniorska reprezentacija osvojila je dvije brončane medalje, a medalje brončanog sjaja osvojili su hrvači Hrvačkog kluba Sisak Pavel Puklavec u kategoriji do 72 kg i Karlo Kodrić u kategoriji do 82 kilograma. Danas su ih, zajedno s njihovim trenerom Goranom Plavecom, primili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenici Marko Krička i Ivica Rendulić.

-Čestitam Karlu i Pavelu, potom njihovim roditeljima i trenerima. Mi koji nismo imali sreće i mogućnosti osvojiti tako nešto ne možemo ni pojmiti koja količina rada, znoja, odricanja i treninga stoje iza takvog uspjeha. Svaka čast na ustrajnosti i na trudu, a mi ćemo vam i dalje pomagati – rekla je gradonačelnica.

Trener Goran Plavec napomenuo je kako je riječ o povijesnom uspjehu hrvatske reprezentacije koja se prvi put od osamostaljenja RH vratila sa Europskog juniorskog prvenstva s dvije medalje.

-Ovo je doista veliki uspjeh da imamo dva osvajača medalja iz jednog kluba na ovakvom natjecanju. Znam koliko su se dečki trudili i trenirali i zaslužili su ove medalje. Iskreno, očekivao sam je malo kasnije, ali došla je u juniorskom uzrastu i siguran sam da nisu zadnje. Ovo su velike medalje koje ostaju za cijeli život – rekao je Plavec.

Pavel i Karlo naglasili su kako je natjecanje bilo naporno, odradili su puno treninga prije samog natjecanja.

-Tijekom natjecanja podržavali smo jedan drugoga, imali smo podršku svih koji su bili s nama tamo, ali i naših obitelji koji su ostali ovdje. Potajno smo se nadali medaljama – rekli su mladi sisački hrvači.

Za ovaj veliki uspjeh kojeg su ostvarili na Europskom juniorskom prvenstvu, gradonačelnica im je uručila, svakome pojedinačno, novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna.