Povodom dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček upriličila je prijem za predsjednike i zapovjednike dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi. U sklopu Vatrogasne zajednice Grada Siska aktivno djeluje 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Siska, Javna vatrogasna postrojba Grada Siska i profesionalna postrojba INA Rafinerije Nafte Sisak. Obraćajući se okupljenim vatrogascima i gradonačelnici predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Siska Ivica Šolaja istaknuo je da su vatrogasci uvijek spremni uskočiti u svakoj nevolji i trenutku kada je potrebna bilo kakva pomoć.

„Zahvaljujem gradonačelnici na velikom razumijevanju i izdvajanju zaista značajnih sredstava za nabavu opreme za naše vatrogasce. Mi to znamo prepoznati i cijeniti i zato se uvijek možete na nas osloniti“, kazao je predsjednik VZG Siska Ivica Šolaja.

Gradonačelnica je zahvalila vatrogascima za sve intervencije u kojima je pomoć vatrogasaca bila nužna, a u kojima su pokazali veliko srce i ljubav prema svojim bližnjima i svome gradu.

„Uvijek svim kolegama gradonačelnicima drugih gradova ističem ponosno naše vatrogastvo kao primjer odličnog rada i odlične opremljenosti. Vatrogasci kada idu u intervenciju moraju imati opremu s kojom se mogu boriti sa raznim nepredvidivim situacijama i moraju biti zaštićeni. Zato ćete uvijek moći računati na moju podršku i pomoć, kao što smo mi mogli računati na vas u proteklim godinama bilo da je riječ o požarima, poplavama, pandemiji, a nažalost i potresu koji nas je pogodio“, čestitala je gradonačelnica svim vatrogascima dan njihovog zaštitnika.

Na području Siska u protekloj su godini vatrogasci imali čak 5.300 intervencija, od čega 4882 tehničke intervencije koje su se odnosile najviše na potres, 218 intervencija zbog požara, 5 intervencija zbog prijevoza opasnih tvari i 195 ostalih intervencija. Zanimljivo je istaknuti da su od toga dobrovoljna društva sudjelovala u 1750 intervencija, a ukupno je bilo uključeno 13.040 vatrogasaca.