Učenici Osnovne škole Braća Ribar od sada mogu uživati u ugodnom prostoru novouređene školske knjižnice opremljene novom opremom i novim fondom knjiga koje će im pomoći u razvoju njihove ljubavi prema čitanju. Novu knjižnicu u društvu ravnateljice OŠ Braća Ribar Vesne Šebek i suradnika danas je obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je u razgovoru s učenicama saznala koji su trenutno književni junaci najpopularniji među sisačkim osnovnoškolcima.

Osim uređenja poda, osvježeni su zidovi, postavljena je nova suvremena informatička oprema te nove police za knjige, a ovih dana očekuje se isporuka i postavljanje interaktivnog ekrana. Nakon kratkog književnog druženja, učenicama je za knjižnicu gradonačelnica uručila nove knjige, obavezna lektirna djela, koja će im poslužiti u redovnoj nastavi.

”Ovo je odličan korak prema tome da knjižnica postane privlačna i onima koji dolaze posuditi ili vratiti nekakvo lektirno djelo i djeci koja možda ovdje žele nešto dodatno pročitati, dovršiti zadaću ili se jednostavno družiti uz društvene igre. Želimo nastaviti trend povećanja broja posudbi knjiga koji imamo u Narodnoj knjižnici i čitaonici i zbog toga je važno da i školske knjižnice budu privlačne’, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom obilaska.

Ove jeseni očekuje se dovršetak rekonstrukcije zgrade nove knjižnice i čitaonice na Trgu Ljudevita Posavskog 1, kojom će Sisak prvi puta dobiti suvremen i moderno opremljen prostor za potrebe svih čitateljskih generacija Siščana.