Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stožerni general Petar Stipetić preminuo je u srijedu, 14. ožujka 2018. u Zagrebu, izvijestio je MORH. Stožerni general Petar Stipetić rođen je 24. listopada 1937. godine u Ogulinu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske JNA.

General Stipetić bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2000. do 2002. godine, a s te dužnosti umirovljen je u činu stožernog generala. Za aktivno sudjelovanje u Domovinskom ratu i doprinos u stvaranju Hrvatske vojske dobio je brojna odlikovanja.

Jedno od priznanja koje je za života primio je i Povelja počasnog građanina grada Siska koja mu je uručena u rujnu prošle godine u povodu Dana branitelja grada Siska. Tom je prilikom zahvaljujući se Sisku, Siščanima i gradskim vlastima, general Stipetić istaknuo kako je Sisak uvijek bio grad koji je Glavni stožer Hrvatske vojske cijenio kao pouzdanu okosnicu obrane na ovom djelu bojišnice.

-Bili ste prvi kada su se zauzimale neprijateljske vojarne, pouzdan oslonac pet godina i zadnji ispalili pucnjeve na neprijatelja. Rukovodili smo se činjenicom da su Siščani hrabri i sposobni ljudi i da se mogu nositi s najtežim problemima – rekao je tada Stipetić u Sisku.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je sućut obitelji Petra Stipetića u kojoj stoji:

„U povodu smrti generala Petra Stipetića, počasnog građanina grada Siska primite iskrenu sućut. Pod njegovim zapovjedništvom uspješno su djelovali  brojni Siščani kao pripadnici hrvatskih postrojbi na pravcu sisačke bojišnice i njegovo će djelo ostati trajno zabilježeno u sisačkom pamćenju. Generala Petra Stipetića pamtit ćemo i po časnom služenju narodu i domovini u olujnim vremenima“,  stoji u brzojavu sućuti obitelji generala Stipetića.