108. broj Sisačkog vjesnika donosi informacije o tome kako je odlukom Grada Siska o sufinanciranju izgradnje POS zgrada u iznosu 180 tisuća eura napokon omogućena izgradnja stanova za 30 mladih obitelji. Osim sufinanciranja izgradnje, Grad Sisak je već ranije prepustio zemljište i kod izgradnje će osigurati sve komunalne priključke.

Pročitajte kako su učenici Područne škole Topolovac s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček proslavili novi rođendan njihove 148 godina stare školske zgrade. Obnovu potresom oštećene zgrade sufinancirali su mađarska humanitarna služba Malteškog reda („Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület“) i Grad Siska, koji je kasnije sredstva povukao iz Fonda solidarnosti.

Doznajte po čemu je Sisak poseban u Hrvatskoj kada se govori o financiranju osnovnog školstva i zašto Sisak ulaže čak tri puta više u osnovno školstvo od prosječnog hrvatskog grada ili županije. Produženi boravak za učenike dostupan je od ove godine u svim školama na području Grada Siska, a krenula je i obnova zgrade nove knjižnice u kojoj će ljubitelji knjiga i čitanja imati sasvim novi, najsuvremeniji standard.

Učinjeni su i prvi koraci nakon nekoliko desetljeća razgovora o korištenju geotermalne energije za grijanje javnih zgrada. Prva ispitivanja bušotine SITER-1 u Parku Dr. Franje Tuđmana pokazuju dobre rezultate, a u Vjesniku doznajte i kamo su preselila dva upravna odjela Grada Siska zbog obnove Gradske vijećnice u Rimskoj 26.