Danas su gradilište Ledene dvorane Zibel posjetili predstavnici Hrvatskog saveza hokeja na ledu, a predsjednik Saveza Nikola Švigir, nakon obilaska gradilišta, istaknuo je kako nova dvorana znači jako puno za hrvatski hokej.

-Iskreno govoreći, sve je iznenađujuće lijepo. Dobit ćemo jednu kvalitetnu zatvorenu dvoranu i izvan Zagreba gdje će se moći odigravati važne međunarodne utakmice. Dvorana u Sisku zadovoljava sve standarde koje moramo imati da bismo organizirali natjecanja međunarodnog karaktera. Bilo bi mi zadovoljstvo kad bi u Sisku mogli za godinu ili dvije organizirati jedno svjetsko prvenstvo mlađih uzrasnih kategorija – rekao je Švigir.

I predstavnici Kluba hokeja na ledu Sisak također su danas bili impresionirani dinamikom radova, a njihova predsjednica Manuela Bukovec istaknula je kako sisački hokejaši jedva čekaju završetak radova i otvorenje nove Ledene dvorane. Jedna od njih je i jedanaestogodišnja Hana.

-Jako se veselim novoj dvorani, znači mi puno, jedva se čekam klizati po novom ledu, sad ćemo imati i krov i bit će jako lijepo – rekla nam je mlada hokejašica Hana.

Današnjim sastankom s predstavnicima  Hrvatskog saveza hokeja na ledu bila je zadovoljna i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Danas smo ugostili predstavnike Saveza jer nam je stalo kad dvorana bude gotova da bude ispunjena sadržajima 365 dana u godini, pogotovo sadržajima vezanim uz hokej i klizanje. Važni su nam kontakti koje predstavnici Saveza imaju, vezano uz održavanje priprema i državnih ili međunarodnih natjecanja i to smo kod projektiranja uzeli u obzir pa bi bilo pametno to iskoristiti. Trebat ćemo pomoć svih zainteresiranih strana, svih onih koji žele koristiti dvoranu i za kulturne manifestacije i koncerte. Predstavnici Saveza zadovoljni su s nacrtima i kako radovi napreduju i početkom sljedeće godine možemo očekivati njihov angažman oko popunjavanja kapaciteta dvorane.  Ova razina kvalitete i razina dinamike izvođenja radova je gotovo nezapamćena u Hrvatskoj, da u manje od godine dana sagradimo dvoranu ovakvih gabarita. To je nešto s čime se sigurno možemo pohvaliti – rekla je gradonačelnica.

Inače, na gradilištu Ledene dvorane trenutno traju radovi na izvođenju čelične konstrukcije, a sljedeći tjedan dolazi krovni pokrov. Na sjevernoj strani završava se ulaz za gledatelje koji će biti gotov do sredine studenog. U završnoj su fazi i obrtnički radovi i postavljaju se posljednji blokovi fasade.